Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi: Patlıcanlı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 7-8 adet kıl biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp az yağda kızartıyoruz. Kızarınca kenara alıyoruz.
  • Bu esnada kalan tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğruyoruz. Sarımsağı da rende yapıyoruz.
  • Tenceremize zeytinyağını ekliyoruz. Öncelikle soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, sonra sarımsak, sonra biberler ve en son domatesleri atıyoruz.
  • Biraz çevirdikten sonra yıkadığımız bulguru ekliyoruz. Yine biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekliyoruz. Sonrasında tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Tereyağ eriyince baharatları ekliyoruz, altını kısıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyu azalınca patlıcanları ekleyip bir 10 dakika kadar daha altı kısık pişiriyoruz.
  • Hafif sulu kalacak şekilde altını kapayıp demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025