Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi: Patlıcanlı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcanlı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 7-8 adet kıl biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp az yağda kızartıyoruz. Kızarınca kenara alıyoruz.
- Bu esnada kalan tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğruyoruz. Sarımsağı da rende yapıyoruz.
- Tenceremize zeytinyağını ekliyoruz. Öncelikle soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, sonra sarımsak, sonra biberler ve en son domatesleri atıyoruz.
- Biraz çevirdikten sonra yıkadığımız bulguru ekliyoruz. Yine biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekliyoruz. Sonrasında tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Tereyağ eriyince baharatları ekliyoruz, altını kısıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyu azalınca patlıcanları ekleyip bir 10 dakika kadar daha altı kısık pişiriyoruz.
- Hafif sulu kalacak şekilde altını kapayıp demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun!