Patlıcanlı Börek Tarifi
Patlıcanlı Börek tarifi: Patlıcanlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcanlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufka için:
İçi için:
- 1 kilogram patlıcan (iç kısmı)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Patlıcanlı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Isıtılan tavada zeytinyağı ile soğan ve kırmızı biberler sotelenir. Küçük doğranan patlıcanlar ile tuz ve baharatlar eklenip pişirilir ve soğutulur.
- Sos için süt, zeytinyağı, ayçiçek yağı, un ve tuz eklenip karıştırılır.
- İlk iki kat yufka serilir fırçayla sos yayılır (Baklavalık yufka çabuk kuruduğu için üzeri bezle kapatılmalı).
- Bir yufka daha serilir, sos sürülür. Kısa kenarın ucuna iç malzeme yerleştirilip sıkıca rulo sarılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Her rulo küçük üçgen olacak şekilde kesilir. Kalan sosa yumurta eklenip çırpılır. Böreklerin üzerine fırçayla sürülür.
- Önceden 200 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek tarifinin püf noktası nedir?
Kızarma süresi fırına göre değişeceğinden 20. dakikadan sonra kontrollü olunmalıdır.