Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek tarifi: Patlıcanlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcanlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yufka için:

  • 15 adet baklavalık yufka

İçi için:

  • 1 kilogram patlıcan (iç kısmı)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta

Patlıcanlı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Isıtılan tavada zeytinyağı ile soğan ve kırmızı biberler sotelenir. Küçük doğranan patlıcanlar ile tuz ve baharatlar eklenip pişirilir ve soğutulur.
  • Sos için süt, zeytinyağı, ayçiçek yağı, un ve tuz eklenip karıştırılır.
  • İlk iki kat yufka serilir fırçayla sos yayılır (Baklavalık yufka çabuk kuruduğu için üzeri bezle kapatılmalı).
  • Bir yufka daha serilir, sos sürülür. Kısa kenarın ucuna iç malzeme yerleştirilip sıkıca rulo sarılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Her rulo küçük üçgen olacak şekilde kesilir. Kalan sosa yumurta eklenip çırpılır. Böreklerin üzerine fırçayla sürülür.
  • Önceden 200 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Börek tarifinin püf noktası nedir?

Kızarma süresi fırına göre değişeceğinden 20. dakikadan sonra kontrollü olunmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025