Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi
Patlıcanlı Beyti Kebabı tarifi: Patlıcanlı Beyti Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanlı Beyti Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcanlı Beyti Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yufka
- 4 adet patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanlı Beyti Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları uzun uzun kesip kızartıyoruz. Peçete serilmiş tabağa alıp fazla yağını çektiriyoruz.
- Kıymanın içerisine küçük küçük doğradığımız soğanı ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
- Yufkamızı seriyoruz, patlıcanları yan yana diziyoruz. Kıymayı uzunlamasına patlıcanın üzerine yerleştirip sarıyoruz.
- Dilimliyoruz ve fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pul biber gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Beyti Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Kurumasına izin vermeden fırından alalım. Köfteler pişince küçülecek ve kalınlaşacaktır, bu nedenle ince yapmaktan çekinmeyin.