Patlıcandan Lazanya Tarifi
Patlıcandan Lazanya tarifi: Patlıcandan Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcandan Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Patlıcandan Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kıymalı Harcı İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram az yağlı dana kıyma
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç taze fesleğen (doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos İçin:
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Patlıcan Lazanya İçin:
- 3 adet patlıcan (dilimlenmiş, tuzlu suda bekletilmiş)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Patlıcandan Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Tavada sıvı yağ ile birlikte kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun. Ardından sarımsak ve domates püresini ekleyip pişirmeye devam edin.
- Harcı tuz, fesleğen ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Beşamel sos için yağlarla birlikte unu kokusu çıkana dek kavurun. Ardından üzerine süt ilave edip, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Tuz ve muskat cevizi rendesi ile tatlandırın.
- Dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları havlu kağıt ile kurulayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip 190 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkan patlıcanlardan kalıbınızın büyüklüğüne göre taban kısmına birkaç tane dizin ve üzerini beşamel sos ile kaplayın.
- Üzerine domates sos ve mozzarella peyniri serpiştirip bu şekilde devam ederek kalıbı doldurun. En son üzerine beşamel ve mozzarella peyniri serpiştirin.
- Patlıcandan lazanyayı 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!