Patlıcanda Gizli Kebap Tarifi
Patlıcanda Gizli Kebap tarifi: Patlıcanda Gizli Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcanda Gizli Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcanda Gizli Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcanlar için:
- 3-4 adet patlıcan
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
- 1/2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 300-400 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet soğan
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
Patlıcanda Gizli Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulur, ikiye bölünür. (Eğer kısa patlıcan kullanacaksanız bütün olarak kullanın.) Tuzlu suda biraz bekletilir. Sonra kurulanıp kızgın yağda çevrilerek kızartılır.
- Et için yağlar eritilir. Minik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Etler eklenir ve biraz sotelenir.
- Rengi dönünce domates rendesi ve salça eklenir, biraz karıştırdıktan sonra sıcak su, baharatlar ve tuz ilave edilip pişmeye bırakılır. (Düdüklü tencerede 20-30 dakika pişirdim.)
- Patlıcanlar uygun bir fırın kabına alınır, ortaları uzunlamasına kesilir. Azar azar tuzlanıp çatalla içleri ezilir. Karnıyarıktaki gibi içleri etle doldurulur.
- Beşamel sos için yağlar eritilir. Un, kokusu çıkana kadar kavrulur. Soğuk süt eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.
- Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir, kapatılır. Patlıcanların üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar gezdirilir.
- Kaşar peynir rendesi serpiştirilir. Eti pişirdiğimiz su süzülür. İçine bir yemek kaşığı salça ilave edilip fırın kabına eklenir.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede, üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Patlıcanda Gizli Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Fırın kabını ortanın bir altına sürerseniz daha iyi pişecektir.