Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk Tarifi
Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk tarifi: Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet patlıcan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 parça kemiksiz tavuk but
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 4 dilim kaşar
Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilimiş suda 15-20 dakika bekletin.
- Kızartma yağını ocağa alın ve iyice ısınması için bekleyin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Patlıcanları iyice kurulayın ve kızartın.
- Zeytinyağını ısınmış tavada ısıtın ve kemiksiz tavuk parçalarını her iki yüzünü de pişerken baharatlandıracak şekilde pişirin.
- Isıya dayanıklı cam kabın içine yağlı kağıt yerleştirin.
- Patlıcanlara kaşar dilimlerini ve tavukları yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kürdan veya kesilmiş çöp şişle sabitleyin ve 180 derecede 10 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları kızartmadan önce suyunu iyice süzmezseniz, kızarırken yağ sıçramasına yol açar.
Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk tarifi için servis önerisi
Yanına bol yeşillikli bir salatayla, nefis bir öğün hazırlayabilirsiniz.