Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi

Patlıcan Yoğurtlaması

Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi

Patlıcan Yoğurtlaması tarifi: Patlıcan Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Yoğurtlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt (ya da ev yoğurdu)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Patlıcan Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle ise patlıcanları közleyerek, başlıyoruz.
  • Daha sonra pişen patlıcanları soyup güzelce doğruyoruz.
  • Bir yandan da yoğurdumuzu hazırlıyoruz. İçerisine ezilmiş sarımsağı da katıp bir güzel karıştırıyoruz. Baharatları da ilave ediyoruz.
  • Patlıcan soğuduktan sonra yoğurtlu karışımla birleştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Patlıcan Yoğurtlaması tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcan soğutulmalı yoksa yoğurt kesilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025