Patlıcan Yoğurtlama Tarifi
Patlıcan Yoğurtlama tarifi: Patlıcan Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Yoğurtlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcan Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy patlıcan
- 1 yemek kaşığı tuz (tuzlu suda bekletmek için)
- 3 su bardağı su (patlıcanları bekletmek için)
Sosu için:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
Patlıcan Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun.
- Ardından halka halka dilimleyin.
- Bir kapta 3 bardak su ve 1 yemek kaşığı tuzu karıştırın ve doğradığınız patlıcanları bu tuzlu suda, yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Böylece acı suları çıkmış olacak. Ardından süzün ve güzelce kurulayın.
- Bir kızartma tavasına aldığınız yağ kızdıktan sonra, patlıcanları güzelce kızartın.
- Fazla yağlarını çekmesi için, kağıt havlu üstüne alın.
- Sosu için yoğurda sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın.
- Kızarmış patlıcanları bir servis tabağına alın ve üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
- Bir tavada tereyağını kızdırın ve salçayı kokusu çıkana dek kavurun.
- Bu salçalı sosu da en üstlerine gezdirip, ılık ılık servis edin. Afiyetler olsun!
Patlıcan Yoğurtlama tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanların yağ çekmemesi için sudan çıkardıktan sonra mutlaka kurulayarak kızgın yağa atmanızı öneririz. Tamamen kuru bir şekilde atarsanız yağ patlamaz ve lezzeti de çok hafif olur.