Patlıcan Turşusu Tarifi
Patlıcan Turşusu tarifi: Patlıcan Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz (5 kg.lik)
Patlıcan Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet küçük boy patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 250 gram yeşil biber
- 3 adet yeşil domates
- 2 baş sarımsak
- 1/2 adet lahana
Sosu İçin:
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Suyu İçin:
- 2-3 litre su
- 2 yemek kaşığı tuz
Patlıcan Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Kaynayan suyun içerisine patlıcanları alın. Yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan patlıcanları soğuk suyun içine atın. (Böylece patlıcanların içleri beyaz kalıyor) İnce bir şekilde doğradığımız lahanaların üzerine tuz ilave ediyoruz, elimizle yoğuruyoruz.
- Sırasıyla yeşil biberleri, kırmızı biberleri, yeşil domatesi ve sarımsakları ekliyoruz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tuzu koyun ve karıştırın. Yumuşayan patlıcanları karnından bıçak yardımı ile yarın.
- İçini güzelce açıp, hazırladığımız karışım ile doldurun.
- Üzerini kırmızı biber ile kapatıp, mısır kabuğu ile bağlayın.
- Büyük boy cam kavanoza, hazırladığımız patlıcanları dik bir şekilde yerleştiriyoruz.
- Turşu suyu için su, tuz ve limon tozunu karıştırın. Hazırladığımız suyu, patlıcanların üzerine çıkana kadar doldurun.
- Kavanoz kapağını sıkıca kapatın. Karanlık bir yerde 10 gün kadar bekletin. 2 günde bir kavanozu açıp üzerini kaşıkla bastırıp gazını çıkartın.
- 10 gün sonunda patlıcan turşumuz hazır. Afiyet Olsun.
Patlıcan Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Yaklaşık 4 litrelik bir kavanoz kullanın.