Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Turşusu Tarifi

Patlıcan Turşusu

Patlıcan Turşusu Tarifi

Patlıcan Turşusu tarifi: Patlıcan Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet küçük boy patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 250 gram yeşil biber
  • 3 adet yeşil domates
  • 2 baş sarımsak
  • 1/2 adet lahana

Sosu İçin:

  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Suyu İçin:

  • 2-3 litre su
  • 2 yemek kaşığı tuz

Patlıcan Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Kaynayan suyun içerisine patlıcanları alın. Yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumuşayan patlıcanları soğuk suyun içine atın. (Böylece patlıcanların içleri beyaz kalıyor) İnce bir şekilde doğradığımız lahanaların üzerine tuz ilave ediyoruz, elimizle yoğuruyoruz.
  • Sırasıyla yeşil biberleri, kırmızı biberleri, yeşil domatesi ve sarımsakları ekliyoruz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tuzu koyun ve karıştırın. Yumuşayan patlıcanları karnından bıçak yardımı ile yarın.
  • İçini güzelce açıp, hazırladığımız karışım ile doldurun.
  • Üzerini kırmızı biber ile kapatıp, mısır kabuğu ile bağlayın.
  • Büyük boy cam kavanoza, hazırladığımız patlıcanları dik bir şekilde yerleştiriyoruz.
  • Turşu suyu için su, tuz ve limon tozunu karıştırın. Hazırladığımız suyu, patlıcanların üzerine çıkana kadar doldurun.
  • Kavanoz kapağını sıkıca kapatın. Karanlık bir yerde 10 gün kadar bekletin. 2 günde bir kavanozu açıp üzerini kaşıkla bastırıp gazını çıkartın.
  • 10 gün sonunda patlıcan turşumuz hazır. Afiyet Olsun.

Patlıcan Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Yaklaşık 4 litrelik bir kavanoz kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025