Patlıcan Tava Tarifi
Patlıcan Tava tarifi: Patlıcan Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Patlıcan Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kemer patlıcan
- 250 gram az yağlı dana kıyma
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 tutam maydanoz
Patlıcan Tava tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğruyoruz. Kıymayı bir tavaya alıyoruz ve hiç pembelik kalmayana kadar kavuruyoruz.
- Soğan, biber ve sarımsak ilavesi yapıp 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Baharatlarını ve domatesleri de katıp domatesler yumuşayana kadar tekrar kavuruyoruz.
- Üzerine maydanoz ilave ediyoruz. Kavrulmuş kıymaya patlıcanı ekliyoruz. Güzelce karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Patlıcan Tava tarifinin püf noktası nedir?
Ben yemeği hiç yağ koymadan, kıymanın yağı ile hazırlıyorum. Arzu ederseniz siz kıymayı kavurmadan tavaya yağ ekleyebilirsiniz.