Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Tava Tarifi

Patlıcan Tava

Patlıcan Tava Tarifi

Patlıcan Tava tarifi: Patlıcan Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 250 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tutam maydanoz

Patlıcan Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğruyoruz. Kıymayı bir tavaya alıyoruz ve hiç pembelik kalmayana kadar kavuruyoruz.
  • Soğan, biber ve sarımsak ilavesi yapıp 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Baharatlarını ve domatesleri de katıp domatesler yumuşayana kadar tekrar kavuruyoruz.
  • Üzerine maydanoz ilave ediyoruz. Kavrulmuş kıymaya patlıcanı ekliyoruz. Güzelce karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Patlıcan Tava tarifinin püf noktası nedir?

Ben yemeği hiç yağ koymadan, kıymanın yağı ile hazırlıyorum. Arzu ederseniz siz kıymayı kavurmadan tavaya yağ ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025