Patlıcan Sirdağı Tarifi
Patlıcan Sirdağı tarifi: Patlıcan Sirdağı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Sirdağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Patlıcan Sirdağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 adet patlıcan
- 5 adet domates
- 7-8 diş sarımsak
- 100 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Patlıcan Sirdağı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların saçaklı kısmını kesin, kabuğunun bir kısmını soyun, kesik tarafına çarpaz yarık atın, iyici tuzlayıp acı suyunu çıkarması için 15 dakikalık kenara bırakın.
- 15 dakika sonra patlıcanların tuzunu yıkayın ve üzeri duru yağ ekleyerek tavada kızarmaya bırakın.
- Sarımsakları orta ölçü doğrayın, başka bir tavada tereyagında kavurun ve pişen patlıcanların üzeri ekleyin
- Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin.nTuzunu ve kara biberini de ekleyip kapağını kapatın, içindeki suyu çekilene kadar pişirin.nAfiyet olsun!
Patlıcan Sirdağı tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanı önceden yağlayıp kızartın ki, fazla duru yağı kendine çekmesin. Hem soğuk hem de sıcak yiye bilirsiniz.