Patlıcan Sarması Tarifi
Patlıcan Sarması tarifi: Patlıcan Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Patlıcan Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy kemer patlıcan
- 2 adet yumurta
- 1 büyük boy kase galeta unu
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük su bardağı sıvı yağ
Patlıcan Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları şeritler halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Yıkayıp kurulayın.
- İlk olarak çırpılmış yumurta sarısına daha sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın ve soğuması için bir kenara alın.
- Süzme yoğurt, sarımsak ve közlenmiş biberi karıştırın.
- Patlıcanların arasına bu karışımı sürüp rulo şeklinde sarın ve kürdan ile tutturarak servis edin. Afiyet olsun.
Patlıcan Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanlar soğuduktan sonra yoğurtlu karışımı sürmeyi unutmayın! Yoksa yoğurt erir.
Patlıcan Sarması tarifi için servis önerisi
Taze soğan dalları ile de sararak servis edebilirsiniz.