Patlıcan Sarma Tarifi
Patlıcan Sarma tarifi: Patlıcan Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Patlıcan Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet patlıcan
- 6 adet cherry domates
- 6 adet çarliston biber
- 300 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Patlıcan Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları ince şeritler halinde koparmadan dilimleyin ve tuzlu suyun içine koyun.
- 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin, içine ince kıyılmış soğanı, ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
- İçine kıyma, pul biber, karabiber, toz biber, tuz ekleyin iyice karıştırın.
- Biraz daha kavurun maydanoz ekleyin ve ateşten alın.
- Patlıcanları sudan çıkartın kurulayın kızgın yağda kızartın ve şekil verin. İçine kıymayı koyun tepsiye yerleştirin.
- Domates ve biberle süsleyin. 1 yemek kaşığı salçayı, 1,5 su bardağı su ile seyreltin tuz ilave edin yemeğin üzerine ekleyin.
- Ağzını kapatın önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Patlıcan Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları tuzlu suda 22 saat bekletirseniz yumuşar ve kızartmadan şekil verip içini doldurabilirsiniz.