Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan Reçeli

Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan Reçeli tarifi: Patlıcan Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6-7 adet küçük boy patlıcan
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon tuzu (küçük bir parça)

Patlıcan Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını soyacak yardımıyla güzelce soyun. Sap kısımlarını da çıkarın ortadan dörde bölün.
  • Patlıcanlarınızın acılığı ve siyah suyunun çıkması için tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin.
  • Ardından suyun içinden çıkarıp, içi su dolu bir tencerenin içine aktarın. Suyun içine limon tuzunu atın ve çok hafif yumuşayana kadar pişirin.
  • Hafif yumuşayınca patlıcanlarınızı tencerenin içerisinden çıkarıp temiz bir bezin üzerinde kurulayın.
  • Kuruladıktan sonra yeniden tencerenin içerisine alın. Toz şeker ve su ilave edip kıvam alana kadar pişirin. Son aşamalara doğru içerisine limon suyunu ilave edin. Biraz daha kıvam alana kadar pişirin.
  • Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavanozun içerisine aktarın. Serin ve kuru bir ortamda üzeri kapalı bir şekilde muhafaza ederek saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun!

Patlıcan Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Aromalandırmak için dilerseniz içerisine yıldız anason, karanfil, kakule, tarçın gibi farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz. Patlıcanlarınız çok sert olanlarından kullanmaya özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025