Patlıcan Pane Tarifi
Patlıcan Pane tarifi: Patlıcan Pane için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Pane nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcan Pane yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet patlıcan
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı galeta unu
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı kızartma yağı
Patlıcan Pane tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını şerit şerit soyun.
- Kabukları soyulmuş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
- Bir kasenin içine unu, galeta ununu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Suda bekleyen patlıcanların suyunu süzün ve iyice kurulayın.
- Kızartma yağını kızartma tenceresine alın ve iyice kızmasını bekleyin.
- Yumurtaları bir kaseye koyun ve çırpın.
- İyice kurulanan patlıcanları önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın.
- Kızgın yağda iyice kızarana kadar kızartın ve fazla yağını süzerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Patlıcan Pane tarifinin püf noktası nedir?
Eğer vaktiniz varsa una ve yumurtaya buladığınız patlıcanları buzdolabında 1 saat bekleterek çıtırlığını arttırabilirsiniz.
Patlıcan Pane tarifi için servis önerisi
Sunumunuzu zenginleştirmek adına dilerseniz, sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış dereotlarını karıştırıp patlıcan panelerine sos hazırlayabilirsiniz.