Patlıcan Orta Tarifi
Patlıcan Orta tarifi: Patlıcan Orta için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Orta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Patlıcan Orta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram patlıcan
- 1 kilogram kuzu kol (veya kaburga)
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet taze soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tane karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Patlıcan Orta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etleri tereyağında kızartıp mühürleyin. Düdüklüye alıp üzerine geçecek kadar su ekleyip 45 dakika pişirin.
- Bu esnada patlıcanları alacalı soyup parmak boyunda doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
- Varsa güveçte yoksa herhangi bir tencerede biraz sıvı yağ da yemelik doğranmış soğanı ve sarımsakları kavurun.
- Biberleri doğrayıp ekleyin. Salçayı da ekleyip karıştırın. Domatesin birini küp küp doğrayıp ekleyin. 5-10 dakika sebzeleri pişirin.
- Daha sonra pişen kuzu butu veya kaburgayı ekleyip tuzlu suda acısı çıkan patlıcanların suyunu sıkıp etlerin üzerine yerleştirin.
- Patlıcanların üzerine de kalan domatesi doğrayıp ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin, pişen etin suyundan da ekleyip yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra yuvarlak bir tepsiye ters çevirip etler ortada patlıcanlar kenarda kalacak şekilde servis edin. Afiyet olsun.