Patlıcan Öldürmesi Tarifi
Patlıcan Öldürmesi tarifi: Patlıcan Öldürmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Öldürmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcan Öldürmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5-6 adet patlıcan
- 1 kavanoz domates sos
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
Patlıcan Öldürmesi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patlıcanları yıkayıp kurulayın alacalı soyup küp küp doğrayıp yağda kızartın.
- Genişçe bir tavada yağda soğan, sarımsak ve biber pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine mevsim yaz ise taze domates yoksa bir küçük kavanoz konserve domates ekleyin.
- Tuzunu biberini de bırakın biraz suyunu çekene kadar pişirin.
- Önceden kızarttığımız patlıcanları da üzerine ekleyin. Bir süre pişirdikten sonra maydanozla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Patlıcan Öldürmesi tarifi için servis önerisi
İster soğuk ister sıcak tüketiniz.