Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Öldürmesi Tarifi

Patlıcan Öldürmesi

Patlıcan Öldürmesi Tarifi

Patlıcan Öldürmesi tarifi: Patlıcan Öldürmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Öldürmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Öldürmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 kavanoz domates sos
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber

Patlıcan Öldürmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkayıp kurulayın alacalı soyup küp küp doğrayıp yağda kızartın.
  • Genişçe bir tavada yağda soğan, sarımsak ve biber pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine mevsim yaz ise taze domates yoksa bir küçük kavanoz konserve domates ekleyin.
  • Tuzunu biberini de bırakın biraz suyunu çekene kadar pişirin.
  • Önceden kızarttığımız patlıcanları da üzerine ekleyin. Bir süre pişirdikten sonra maydanozla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcan Öldürmesi tarifi için servis önerisi

İster soğuk ister sıcak tüketiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025