Patlıcan Kulesi Tarifi
Patlıcan Kulesi tarifi: Patlıcan Kulesi için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kulesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Patlıcan Kulesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (yağlamak için)
- 200 gram labne peyniri
- 5 dal taze soğan (doğranmış)
- 1 adet kapya biber (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 demet dereotu (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı susam (kavrulmuş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet bostan patlıcanı (dilimlenmiş)
Üzeri İçin:
Patlıcan Kulesi tarifi nasıl yapılır?
- Domates sosu hazırlamak için; bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Üzerine domates püresi, ezilmiş sarımsak, su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 4-5 dakika pişirin ve ocaktan alın.
- Bostan patlıcanı pijamalı soyup, 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
- Bir karıştırma kasesinin içerisine labne peyniri, doğranmış taze soğan, kapya biberi, sarımsak, dereotu, kavrulmuş susam, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.
- Tost makinesini ısıtın. Tüm yüzeyini zeytinyağıyla yağlayın.
- Dilimlenmiş bostan patlıcanlarını tost makinesine dizin ve kapatıp 4-5 dakika kadar pişirin. Ardından patlıcanların ızgara izinin ters yönüne doğru çevirip 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Patlıcan dilimlerinden birini servis tabağına alın. Üzerine labneli karışımdan 1 kaşık ekleyip üzerine tekrar patlıcan dilimi yerleştirin ve bu işlemi patlıcan bitene dek tekrarlayın.
- Son olarak domates sosunu patlıcan kulesinin üzerine gezdirin ve taze kekikle süsleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Patlıcan Kulesi tarifi için servis önerisi
Ev yapımı domates sos hazırlayarak servisi bu sosla yapabilirsiniz.