Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Kızartması Tarifi

Patlıcan Kızartması

Patlıcan Kızartması Tarifi

Patlıcan Kızartması tarifi: Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Domates sos İçin:

  • 4 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yaprak taze fesleğen

Patlıcan Kızartması İçin:

  • 1 kg. patlıcan
  • 5 su bardağı kızartma yağı
  • 2 yemek kaşığı deniz tuzu

Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın. Tavayı ısıtın ve sarımsakları soteleyin.
  • Rendelenmiş domatesi ilave edin, en son fesleğen yapraklarını doğrayın ve tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip, soğumaya bırakın.

Patlıcan Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alacaktır.

Patlıcan Kızartması tarifi için servis önerisi

Sarımsaklı yoğurtla da deneyin. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025