Patlıcan Kızartması Tarifi
Patlıcan Kızartması tarifi: Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Domates sos İçin:
- 4 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yaprak taze fesleğen
Patlıcan Kızartması İçin:
- 1 kg. patlıcan
- 5 su bardağı kızartma yağı
- 2 yemek kaşığı deniz tuzu
Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın. Tavayı ısıtın ve sarımsakları soteleyin.
- Rendelenmiş domatesi ilave edin, en son fesleğen yapraklarını doğrayın ve tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip, soğumaya bırakın.
Patlıcan Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alacaktır.
Patlıcan Kızartması tarifi için servis önerisi
Sarımsaklı yoğurtla da deneyin. :)