Patlıcan Kebabı Tarifi
Patlıcan Kebabı tarifi: Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcan için:
Köfte için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kimyon
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üzeri için:
- 4-5 adet sivri biber
- 4-5 adet domates
Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim. Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
- Harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim. Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım.
- Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım. Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyin
- Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım. Dinlenen köfteleri ve patlıcan ve diğer malzemeleri tepsiye dizelim.
- Fırında pişirelim. Afiyet olsun.