Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı tarifi: Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1250 gram yağlı koyun kıyması
  • 2,5 kilogram kemer patlıcan
  • 5-6 adet domates
  • 6-7 adet biber (kırmızı ve yeşil)
  • 1/2 çay bardağı su

Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymaya, damak zevkine göre tuz, karabiber ve pul biber atılır.
  • Kemer patlıcan 2,5 parmak genişliğinde doğranır. Tepsinin altına yağlı kağıt döşenir.
  • Tepsiye bir dilim patlıcan, bir parça ceviz büyüklüğünde et olacak şekilde malzemeler dizilir.
  • Üzerine su gezdirilir. Yağlı kağıt suya tutulur, sıkılır, patlıcanların üzerine serilir. Tepsi fırına verilir.
  • Alt üst ayarda 200 derecede, 1 saat 15 dakika pişirilir. Isı 220 dereceye çıkarılır, 45 dakika daha patlıcanlar yumuşayana, et kızarana kadar pişirilir. Son 20 dakika kala üzerindeki yağlı kağıt kaldırılır.
  • Başka tepside biberler ve dörde bölünmüş domatesler közlenir. Kebabın yanında servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025