Patlıcan Kebabı Tarifi
Patlıcan Kebabı tarifi: Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1250 gram yağlı koyun kıyması
- 2,5 kilogram kemer patlıcan
- 5-6 adet domates
- 6-7 adet biber (kırmızı ve yeşil)
- 1/2 çay bardağı su
Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Kıymaya, damak zevkine göre tuz, karabiber ve pul biber atılır.
- Kemer patlıcan 2,5 parmak genişliğinde doğranır. Tepsinin altına yağlı kağıt döşenir.
- Tepsiye bir dilim patlıcan, bir parça ceviz büyüklüğünde et olacak şekilde malzemeler dizilir.
- Üzerine su gezdirilir. Yağlı kağıt suya tutulur, sıkılır, patlıcanların üzerine serilir. Tepsi fırına verilir.
- Alt üst ayarda 200 derecede, 1 saat 15 dakika pişirilir. Isı 220 dereceye çıkarılır, 45 dakika daha patlıcanlar yumuşayana, et kızarana kadar pişirilir. Son 20 dakika kala üzerindeki yağlı kağıt kaldırılır.
- Başka tepside biberler ve dörde bölünmüş domatesler közlenir. Kebabın yanında servis edilir. Afiyet olsun.