Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Kavurması Tarifi

Patlıcan Kavurması

Patlıcan Kavurması Tarifi

Patlıcan Kavurması tarifi: Patlıcan Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet patlıcan (küp doğranmış)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet domates (küp doğranmış)
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcan Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin.
  • Derin bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve küp doğradığınız soğanlar ile beraber pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Son olarak küp doğranmış patlıcanları ve tuz, karabiberi ekleyip 5 dakika boyunca kavurun ve üzerine küp doğranmış domatesler ile birlikte, 1 su bardağı su ekleyip tencere kapağı kapalı şekilde patlıcanlar pişene kadar orta ateşte pişirelim.
  • Yanına tereyağlı pilav ve yoğurt ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Patlıcan Kavurması tarifinin püf noktası nedir?

Yemeğiniz piştikten sonra dilerseniz maydanoz da ekleyerek tatlandırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025