Patlıcan Kavurması Tarifi
Patlıcan Kavurması tarifi: Patlıcan Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcan Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet patlıcan (küp doğranmış)
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 adet biber
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates (küp doğranmış)
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcan Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin.
- Derin bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve küp doğradığınız soğanlar ile beraber pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun.
- Son olarak küp doğranmış patlıcanları ve tuz, karabiberi ekleyip 5 dakika boyunca kavurun ve üzerine küp doğranmış domatesler ile birlikte, 1 su bardağı su ekleyip tencere kapağı kapalı şekilde patlıcanlar pişene kadar orta ateşte pişirelim.
- Yanına tereyağlı pilav ve yoğurt ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
Patlıcan Kavurması tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğiniz piştikten sonra dilerseniz maydanoz da ekleyerek tatlandırabilirsiniz.