Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Kapama Tarifi

Patlıcan Kapama

Patlıcan Kapama Tarifi

Patlıcan Kapama tarifi: Patlıcan Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 adet patlıcan
  • 5 adet patates
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Patlıcan Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyarak ince uzun şeritler halinde kesin. Limonlu suya basın.
  • Patatesleri soyun ve halka halka dilimleyin.
  • Patatesleri ve patlıcanları kızartın.
  • Bir tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun.
  • Kıymayı ve yarım çay bardağı suyu ekleyin, kavurmaya devam edin.
  • Bir kaseyi patlıcan ile kaplayın. Birkaç parça patates koyun.
  • Ortasına kıymalı harçtan koyup, kenardan sarkan patlıcanları üstüne kapatın.
  • Fırın tepsisine ters çevirip dizin ve üzerilerine halka halka doğradığınız domatesleri koyarak kürdan takın.
  • Salçalı su yaparak üzerilerine gezdirin. 200 derecede 20 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025