Patlıcan Kapama Tarifi
Patlıcan Kapama tarifi: Patlıcan Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Patlıcan Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 adet patlıcan
- 5 adet patates
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Patlıcan Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyarak ince uzun şeritler halinde kesin. Limonlu suya basın.
- Patatesleri soyun ve halka halka dilimleyin.
- Patatesleri ve patlıcanları kızartın.
- Bir tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun.
- Kıymayı ve yarım çay bardağı suyu ekleyin, kavurmaya devam edin.
- Bir kaseyi patlıcan ile kaplayın. Birkaç parça patates koyun.
- Ortasına kıymalı harçtan koyup, kenardan sarkan patlıcanları üstüne kapatın.
- Fırın tepsisine ters çevirip dizin ve üzerilerine halka halka doğradığınız domatesleri koyarak kürdan takın.
- Salçalı su yaparak üzerilerine gezdirin. 200 derecede 20 dakika pişirin.