Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Kapama Tarifi

Patlıcan Kapama

Patlıcan Kapama Tarifi

Patlıcan Kapama tarifi: Patlıcan Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcan için:

  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 250 gram kuşbaşı dana eti
  • 2-3 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Pilav için:

  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su (et suyu da olur)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Patlıcan Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanlar yıkanır alacalı soyulur. 1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimlenir. Tuzlu suda bekletilip kurulanır. Yağda çift yönlü kızartılır.
  • Pirinçler yıkanır. Sıcak suda yarım saat bekletilir. İçine tuz atılır. Sonrasında iyice yıkanır ve nişastasından arındırılır.
  • Etleri pişirmek için düdüklü tencere kullandık. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Etler mühürlenir. Kendi suyunu bırakınca tuz karabiber arpacık soğanlar eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir.
  • Tencerede yağ eritilir. Minik doğranmış soğanlar sotelenir. İyice öldükten sonra domates rendelenir ve eklenir. Pişmeye bırakılır.
  • Daha sonra pirinçler eklenir ve 2-3 dakika kavrulur. Sıcak su tuz karabiber eklenir. 1-2 dakika yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Suyu çekince kapatılır ve kapağı açılmadan 15-20 dakika demlenir.
  • Kızarmış Patlıcan dilimleri porsiyonluk güveç kalıbına veya kaseye dizilir. Kenarlarından bırakılır. İçine pilav doldurulur.
  • Kenarları katlanır ve servis tabağına ters çevrilir. Üzerine et sote ilave edilir. Servise hazır. Afiyet olsun.

Patlıcan Kapama tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları biraz tombik ve uzun seçerseniz kenarları daha iyi kapanacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025