Patlıcan Güveç Tarifi
Patlıcan Güveç tarifi: Patlıcan Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Güveç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
150 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcan Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kuyruk yağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 400 gram kuzu kuşbaşı
- 2 kilogram kemer patlıcan
- 2 baş sarımsak
- 1/2 kilogram sivri biber
- 1/2 kilogram kırmızı biber
- 1 kilogram domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Patlıcan Güveç tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına sekize bölün ve tuzlayıp soğuk suda 15 dakika bekletin.
- Güvecin dibine ince bir katman halinde kuyruk yağını serin. Ardından üzerine iri doğranmış soğanları, kuzu kuşbaşı etini tek kat halinde dizin.
- Patlıcanları elinizle suyu kalmayana kadar sıkın ve etlerin üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.
- Sarımsakları soyun ve bütün halde patlıcanların üzerine koyun.
- Biberleri iri parçalar halinde doğrayın ve güvece yerleştirin.
- Sos için domatesleri rendeleyin. Domates rendesine salça, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın güvecin üzerine dökün ve hafifçe sallayın.
- Son olarak en üste tereyağı parçalar halinde bırakın.
- Güvecin üstünü ıslatılmış yağlı kağıt ve kapakla kapatın. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırını 180 dereceye indirin ve güveci fırının tabanına yerleştirin.
- Bir buçuk, iki saat sonra güveci açın ve uzun bir bıçakla kontrol edin içindeki her şey yumuşadıysa kapağını ve kağıdı çıkarın üzeri kızarana kadar yarım saat daha pişirin.
- Pişen güveci yarım saat kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.