Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Güveç Tarifi

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç Tarifi

Patlıcan Güveç tarifi: Patlıcan Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram kuşbaşı kuzu eti
  • 5 adet orta boy patlıcan (soyulmuş, küp doğranmış)
  • 4 adet orta boy domates (soyulmuş, küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber
  • 10 diş sarımsak (soyulmuş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı (kıyılmış)

Patlıcan Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • Kuyruk yağını güvecin içine yayın. Tabana etleri, tuzu ve biber salçasını koyup karıştırın.
  • Domateslerin yarısını dizin ve sarımsakların yarısını üzerine serpin.
  • Patlıcanları dizin, kalan sarımsakları üzerine serpin.
  • Kalan domatesleri ve biberleri dizip bastırın.
  • Patlıcanların kabuklarını güvecin üzerine dizin.
  • Fırında 2 saat, orta ısıda pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Patlıcan Güveç tarifinin püf noktası nedir?

Arzuya göre 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek daha yağlı bir yemek elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025