Patlıcan Güveç Tarifi
Patlıcan Güveç tarifi: Patlıcan Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Güveç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcan Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram kuşbaşı kuzu eti
- 5 adet orta boy patlıcan (soyulmuş, küp doğranmış)
- 4 adet orta boy domates (soyulmuş, küp doğranmış)
- 2 adet yeşil biber
- 10 diş sarımsak (soyulmuş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı kuyruk yağı (kıyılmış)
Patlıcan Güveç tarifi nasıl yapılır?
- Kuyruk yağını güvecin içine yayın. Tabana etleri, tuzu ve biber salçasını koyup karıştırın.
- Domateslerin yarısını dizin ve sarımsakların yarısını üzerine serpin.
- Patlıcanları dizin, kalan sarımsakları üzerine serpin.
- Kalan domatesleri ve biberleri dizip bastırın.
- Patlıcanların kabuklarını güvecin üzerine dizin.
- Fırında 2 saat, orta ısıda pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Patlıcan Güveç tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek daha yağlı bir yemek elde edebilirsiniz.