Patlıcan Graten Tarifi
Patlıcan Graten tarifi: Patlıcan Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcan Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sos için:
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 gram kaşar peyniri
Patlıcan Graten tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını alacalı bir şekilde soyun. İnce dilimler şeklinde doğrayın ve tuzlu suyun içerisine atın.
- Acılığı geçene kadar suyun içerisinde bekletin. Ardından fazla sularını süzdürerek bekletin.
- Soğanı doğrayın. Geniş bir tavanın içerisine soğanları aktarın. Ardından zeytinyağıyla birlikte kavurmaya başlayın.
- Üzerine rendelenmiş domatesleri ve sarımsağı ilave ederek pişirmeye devam edin.
- Patlıcanları ilave edin. Parçalanmamalarına ya da kırılmamalarına özen göstererek karıştırın. Biraz su ilave edin. Kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
- Onlar pişerken diğer köşede sosunu hazırlayın. Tencerenin içerisine tereyağı ve unu koyun. Güzelce kavurun.
- Sütü azar azar ilave edin. Kıvamının yoğunlaşmasını sağlayın. Ardından tuzunu ilave edin.
- Pişen patlıcanları geniş bir seramik kabın ya da borcamın içerisine aktarın, patlıcanların eşit ve düzgün bir biçimde durmalarını sağlayın. Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
- Kaşar peyniri de ilave ederek 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Patlıcan Graten tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz patlıcanları küp küp keserek de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İçerisine kıyma da ilave edebilirsiniz.