Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Ezme Tarifi

Patlıcan Ezme

Patlıcan Ezme Tarifi

Patlıcan Ezme tarifi: Patlıcan Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Ezme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet topan patlıcan
  • 50 ml. zeytinyağı
  • 3 adet taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı nar tanesi

Patlıcan Ezme tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları bütün olarak közleyin ve közledikten hemen sonra kabuklarını soyun.
  • Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları hemen bir süzgece alın ve soğuyana kadar süzülmeye bırakın.
  • Taze soğanları yıkayın ve doğrayabildiğiniz en ince şekilde doğrayın.
  • Sarımsağı soyup havanda bir miktar tuz ile dövün.
  • Patlıcanları bir kaba alın ve çırpma teli yardımı ile iyice ezin, sarımsağı ve zeytinyağının yarısını ekleyin, karıştırın.
  • Taze soğanları ekleyin ve yavaş yavaş soğanları ezmeyecek şekilde karıştırın.
  • Kalan zeytinyağını servis ederken kullanın, süsleme için ayıklamış olduğunuz nar taneleriyle salataya renk verin.

Patlıcan Ezme tarifinin püf noktası nedir?

Közlenmiş patlıcanların kabuklarını bekletmeden soyun. Aksi halde renkleri kararacak ve acı bir tat oluşturmaya başlayacaklardır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025