Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Dolması Tarifi

Patlıcan Dolması

Patlıcan Dolması Tarifi

Patlıcan Dolması tarifi: Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/5 demet maydanoz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Sosu için:

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanlarınızı güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Eğer patlıcanlarınız büyükse 3’ e de bölebilirsiniz. Tatlı kaşığı yardımıyla patlıcanların içini güzelce oyun. Tuzlu suda bekletin. Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzün.
  • Dolma harcı için pirinçleri güzelce yıkayın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Domatesi de rendelikten sonra bütün malzemeleri derin bir kap içerisinde güzelce karıştırın. 
  • Harcı patlıcanların içine doldurun ve tencereye dizin.Dolmanın suyu için salçayı suda açtırın ve tuzunu yağını da ekleyerek güzelce karıştırıp tencereye dökün.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dk kadar pişirin. Dolmalarınız servis hazır. Afiyet olsun.  

Patlıcan Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Dolma tarifinde orta kısımları iri, dolmalık patlıcanlar kullanmayı tercih edin.Kuru soğan ve sarımsakları rendelemek yerine oldukça küçük parçalar halinde doğrayın.Patlıcanların acı olma ihtimaline karşı iç kısımlarını tuzlayın, 20 dakika kadar bekletip duruladıktan sonra dolma yapımında kullanın.Patlıcanlar uzunsa fırın kabına yatık olarak yerleştirin. Eklediğiniz suyu buna göre ayarlayıp iç kısımlarının çok yumuşak olmasını isterseniz bir yerinden çatal ucuyla delin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025