Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Dolması Tarifi

Patlıcan Dolması

Patlıcan Dolması Tarifi

Patlıcan Dolması tarifi: Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 9 adet patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 adet tatlı biber
  • 500 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların yeşil kısmını kesin ve uzun şeritler halinde kabuklarını soyun. 1 patlıcandan 3 şerit oldu. Fazla yaparsanız pişince dağılır.
  • Sıvı yağda biraz kızartın ve kenara ılıması için bırakın.
  • Kıyma ve 2 su bardağı suyu uygun bir tencereye alıp arada bir karıştırarak haşlayın.
  • Suyun çekilmesine az kala, yemeklik doğranmış soğanı ve yarım çay bardağı sıvı yağı (patlıcanı kızarttığınız yağdan kullanın) ekleyip arada karıştırarak pişirin.
  • Bu esnada baharatını ekleyebilirsiniz.
  • Soğan yumuşayınca doğranmış biberi de ekleyin. Biberler yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin.
  • Patlıcanın ortasından bıçakla bir çizik atın ve kayık gibi bir şekil oluşturmasını sağlayın.
  • İç harcı patlıcana ekleyip uygun bir tencereye alın.
  • Biraz zeytinyağı gezdirerek kısık ateşte,  kapağı kapalı şekilde 1 saate yakın pişirin. Afiyet olsun.

Patlıcan Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Yemeğinizi kısık ateşte pişirirseniz daha lezzetli sonuç elde edersiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025