Patlıcan Dolması Tarifi
Patlıcan Dolması tarifi: Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet
Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 2 adet tatlı biber
- 500 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların yeşil kısmını kesin ve uzun şeritler halinde kabuklarını soyun. 1 patlıcandan 3 şerit oldu. Fazla yaparsanız pişince dağılır.
- Sıvı yağda biraz kızartın ve kenara ılıması için bırakın.
- Kıyma ve 2 su bardağı suyu uygun bir tencereye alıp arada bir karıştırarak haşlayın.
- Suyun çekilmesine az kala, yemeklik doğranmış soğanı ve yarım çay bardağı sıvı yağı (patlıcanı kızarttığınız yağdan kullanın) ekleyip arada karıştırarak pişirin.
- Bu esnada baharatını ekleyebilirsiniz.
- Soğan yumuşayınca doğranmış biberi de ekleyin. Biberler yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin.
- Patlıcanın ortasından bıçakla bir çizik atın ve kayık gibi bir şekil oluşturmasını sağlayın.
- İç harcı patlıcana ekleyip uygun bir tencereye alın.
- Biraz zeytinyağı gezdirerek kısık ateşte, kapağı kapalı şekilde 1 saate yakın pişirin. Afiyet olsun.
Patlıcan Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğinizi kısık ateşte pişirirseniz daha lezzetli sonuç elde edersiniz.