Patlıcan Dolgulu Ekmek Tarifi
Patlıcan Dolgulu Ekmek tarifi: Patlıcan Dolgulu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Dolgulu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Patlıcan Dolgulu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 500 gram un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su (ılık)
Patlıcanlı Harç İçin:
- 3 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Patlıcan Dolgulu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Hamurun hazırlanışı: Unu geniş bir kaba eleyin.
- Maya ve diğer malzemeleri ilave edip, homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hafif unlanan tezgahta, üzeri nemli bir bezle örtülecek şekilde mayalanmaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Patlıcanlı harç için: Soğanları iri iri doğrayın.
- Tavayı ısıtın ve zeytinyağını ilave edin. Soğanları pembeleşinceye kadar pişirin. Patlıcanları minik minik küp şeklinde doğrayın ve soğanlarla beraber pişirmeye devam edin.
- Hafif sulandırılmış biber salçasını ilave edip, fokurdayana kadar karıştırın.
- Yuvarlak kelepçeli kek kalıbını yağlayıp, unlayın.
- Hamuru ikiye bölün ve taban kısmını yerleştirin.
- Üzerine iç harcı ilave edin ve diğer parçayı elinizle hafif incelterek iç harcın üzerini kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürebilir ve görüntüsünü güzelleştirebilirsiniz.
- Fırında 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun.
Patlıcan Dolgulu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanmayı hızlandırmak isterseniz ılık su kullanmalısınız.
Patlıcan Dolgulu Ekmek tarifi için servis önerisi
Yanına çay demlemeyi unutmayın.