Patlıcan Dolama Tarifi
Patlıcan Dolama tarifi: Patlıcan Dolama için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Dolama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patlıcan Dolama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 3 adet patlıcan
- Yarım kilogram orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 adet ince doğranmış sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik tuz
Salçalı sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 6 adet çöp şiş
- 1 çimdik tuz
Patlıcan Dolama tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak patlıcanları yıkadıktan sonra uzunlamasına 2 santim kalınlığında dilimleyin.
- Dilimlenen patlıcanları acısının çıkması için tuzlu su içerisinde, 10-15 dakika bekletin. Geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, patlıcanları arkalı önlü iyice kızartın.
- Köfte harcını hazırlamak için geniş bir kap içerisine, kıyma, yumurta, tuz, baharatlar, sarımsak ve soğan ilave edin ve iyice yoğurun. Köfte harcından parçalar kopartarak uzun köfte şekli verip çöp şişlere tek tek geçirin.
- Bir dilim patlıcanı düz bir zemine serin ve üzerine köfteli çöp şişler bırakarak rulo şeklinde sarmalayın.
- Hazırladığınız patlıcan dolamayı fırın tepsisine yerleştirin. Salçalı sosu hazırlamak için, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, tuz, arzu edilen baharatlar ve 1-2 su bardağı suyu bir kapta karıştırılın. Salçalı karışımı, çöp şişlerin üzerine dökün ve üstlerine minik tereyağı parçaları bırakın.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında pişirdikten sonra servis edin.