Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Çullama Tarifi

Patlıcan Çullama

Patlıcan Çullama Tarifi

Patlıcan Çullama tarifi: Patlıcan Çullama için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Çullama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Çullama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı (silme) tuz
  • 1,5 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 kase ayıklanmış maydanoz

Patlıcan Çullama tarifi nasıl yapılır?

  • Varsa döküm tencerenizde soğan haric tüm sebzeleri 10 dakika arayla çevirerek közleyin. Fırında közleyecekseniz 180 derece önceden ısıtıp patlıcanlar yumuşayıncaya dek 25-30 dakika kadar fırınlayın.
  • Közlenmiş sebzeleri kapağını kapatabileceğiniz bir kaba alın. Kapatıp 15 dakika kadar bu şekilde dinlendirin. Ardından hepsinin kabuklarını soyun.
  • Patlıcanları büyük küpler halinde doğrayın. Biber ve domatesleri ise küçük küpler halinde doğrayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın ve piyazlık doğradığınız soğan ve ince ince kıydığınız sarımsaklar tamamen karamalize olup yumuşayıncaya dek karıştırarak soteleyin.
  • İyice yumuşamış soğanlara önce domatesleri ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
  • Ardından kalan tüm sebzeleri ekleyin. Tuz, karabiberini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan almadan hemen önce kıyılmış maydanozu ekleyip hafifçe karıştırın. Ilık veya soğuk olarak tüketin.
  • Servis tabağına alın, damak tadınıza göre sirke veya limon suyu ilave edebilir, zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025