Patlıcan Çullama Tarifi
Patlıcan Çullama tarifi: Patlıcan Çullama için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Çullama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcan Çullama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil köy biberi
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı (silme) tuz
- 1,5 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 kase ayıklanmış maydanoz
Patlıcan Çullama tarifi nasıl yapılır?
- Varsa döküm tencerenizde soğan haric tüm sebzeleri 10 dakika arayla çevirerek közleyin. Fırında közleyecekseniz 180 derece önceden ısıtıp patlıcanlar yumuşayıncaya dek 25-30 dakika kadar fırınlayın.
- Közlenmiş sebzeleri kapağını kapatabileceğiniz bir kaba alın. Kapatıp 15 dakika kadar bu şekilde dinlendirin. Ardından hepsinin kabuklarını soyun.
- Patlıcanları büyük küpler halinde doğrayın. Biber ve domatesleri ise küçük küpler halinde doğrayın.
- Zeytinyağını tavada ısıtın ve piyazlık doğradığınız soğan ve ince ince kıydığınız sarımsaklar tamamen karamalize olup yumuşayıncaya dek karıştırarak soteleyin.
- İyice yumuşamış soğanlara önce domatesleri ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
- Ardından kalan tüm sebzeleri ekleyin. Tuz, karabiberini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan almadan hemen önce kıyılmış maydanozu ekleyip hafifçe karıştırın. Ilık veya soğuk olarak tüketin.
- Servis tabağına alın, damak tadınıza göre sirke veya limon suyu ilave edebilir, zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.