Patlıcan Çığırtma Tarifi
Patlıcan Çığırtma tarifi: Patlıcan Çığırtma için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Çığırtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Patlıcan Çığırtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 6 adet orta boy domates
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
Patlıcan Çığırtma tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından ince uzun bir şekilde kesin.
- Bir kaseye su ve tuz koyun. İçerisine patlıcanları alın ve 10-15 dakika bekletin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Biberleri yıkayın ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayırın. Patlıcanları sudan alın ve kurulayın.
- Zeytinyağını bir tencereye alın ve kızdırın. Önce patlıcanları sonra biberleri kızartın.
- Kızartma işlemi bitince tavadaki fazla yağı boşaltın ama birazını pişim işlemi için ayırın. Ardından patlıcan ve biberleri ekleyin.
- Üzerine domates ve sarımsakları ekleyin. Dilediğiniz baharatları da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Patlıcan Çığırtma tarifinin püf noktası nedir?
Bir gece önceden bu yemeği hazırlayıp, buz dolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli olur.
Patlıcan Çığırtma tarifi için servis önerisi
Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz buzdolabında bekleterek, yemeğin içindeki zeytinyağının donmasını sağlayabilir ve daha lezzetli bir aroma elde edebilirsiniz.