Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı tarifi: Patlıcan Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Balığı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patlıcan Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcanları Haşlamak İçin:

  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

  • 4 adet patlıcan (soyulmuş, dörde bölünmüş)
  • 2 su bardağı mısır unu (bulamak için)
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)

Patlıcan Balığı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte kaynatın.
  • Soyup, uzunlamasına dörde böldüğünüz patlıcanları kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 5-6 dakika haşlayın.
  • Patlıcanlar haşlandıktan sonra suyunu süzdürüp mısır ununa bulayın.
  • Kızgın yağda mısır ununa buladığınız patlıcanları, altın rengini alana kadar kızartın. Üzerine çırpılmış yoğurt ve pul biber gezdirerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025