Patlıcan Balığı Tarifi
Patlıcan Balığı tarifi: Patlıcan Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Patlıcan Balığı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patlıcan Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcanları Haşlamak İçin:
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek İçin:
- 4 adet patlıcan (soyulmuş, dörde bölünmüş)
- 2 su bardağı mısır unu (bulamak için)
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
- 1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)
Patlıcan Balığı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte kaynatın.
- Soyup, uzunlamasına dörde böldüğünüz patlıcanları kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 5-6 dakika haşlayın.
- Patlıcanlar haşlandıktan sonra suyunu süzdürüp mısır ununa bulayın.
- Kızgın yağda mısır ununa buladığınız patlıcanları, altın rengini alana kadar kızartın. Üzerine çırpılmış yoğurt ve pul biber gezdirerek servis edin.