Pate a Choux (Pataşu) Hamuru Tarifi
Pate a Choux (Pataşu) Hamuru tarifi: Pate a Choux (Pataşu) Hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Pate a Choux (Pataşu) Hamuru nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
22 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet
Pate a Choux (Pataşu) Hamuru yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram su (1 büyük su bardağından 1 parmak eksik)
- 180 gram un (1 büyük su bardağından 1 parmak eksik)
- 110 gram margarin
- 4 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
Pate a Choux (Pataşu) Hamuru tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye margarini koyup biraz eritiyoruz.
- Üzerine su ve tuzu ekliyoruz.
- Margarin tamamen eridikten ve su kaynamaya başladıktan sonra üzerine unu ekliyoruz. Altını kapatıp spatulayla sürekli karıştırıyoruz.
- Un iyice karışınca altını tekrar açıp 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
- Son olarak tekrar altını kapatıp 1-2 dakikada bu şekilde karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Tamamen soğuyup oda sıcaklığına gelen hamurumuzu geniş bir kaba alıp mikserle karıştırarak tek tek yumurtaları ekliyoruz.
- Yumurtalar hamurla birleştikten sonra hamurumuz hazır. 15-20 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra sıkma torbasına koyuyoruz.
- Fırın tepsisine profiterol için küçük küçük yuvarlaklar halinde, ekler için parmak şeklinde sıkıyoruz.
- Fırına girmeye hazır olan hamurları önceden ısınmış 190 derece fırında altlı üstlü fansız orta rafta 22 dakika pişiriyoruz.
- Fazlasıyla kabarıp kocaman olan hamurlarımız kullanıma hazır. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pate a Choux (Pataşu) Hamuru tarifinin püf noktası nedir?
Hamur gerçekten çok kabarıyor, kabarmayacak diye düşünüp büyük büyük sıkmanıza gerek yok.