Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pate a Choux (Pataşu) Hamuru Tarifi

Pate a Choux (Pataşu) Hamuru

Pate a Choux (Pataşu) Hamuru Tarifi

Pate a Choux (Pataşu) Hamuru tarifi: Pate a Choux (Pataşu) Hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Pate a Choux (Pataşu) Hamuru nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pate a Choux (Pataşu) Hamuru yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram su (1 büyük su bardağından 1 parmak eksik)
  • 180 gram un (1 büyük su bardağından 1 parmak eksik)
  • 110 gram margarin
  • 4 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz

Pate a Choux (Pataşu) Hamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye margarini koyup biraz eritiyoruz.
  • Üzerine su ve tuzu ekliyoruz.
  • Margarin tamamen eridikten ve su kaynamaya başladıktan sonra üzerine unu ekliyoruz. Altını kapatıp spatulayla sürekli karıştırıyoruz.
  • Un iyice karışınca altını tekrar açıp 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
  • Son olarak tekrar altını kapatıp 1-2 dakikada bu şekilde karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Tamamen soğuyup oda sıcaklığına gelen hamurumuzu geniş bir kaba alıp mikserle karıştırarak tek tek yumurtaları ekliyoruz.
  • Yumurtalar hamurla birleştikten sonra hamurumuz hazır. 15-20 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra sıkma torbasına koyuyoruz.
  • Fırın tepsisine profiterol için küçük küçük yuvarlaklar halinde, ekler için parmak şeklinde sıkıyoruz.
  • Fırına girmeye hazır olan hamurları önceden ısınmış 190 derece fırında altlı üstlü fansız orta rafta 22 dakika pişiriyoruz.
  • Fazlasıyla kabarıp kocaman olan hamurlarımız kullanıma hazır. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pate a Choux (Pataşu) Hamuru tarifinin püf noktası nedir?

Hamur gerçekten çok kabarıyor, kabarmayacak diye düşünüp büyük büyük sıkmanıza gerek yok.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025