Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Yumuşak Pide Tarifi

Patatesli Yumuşak Pide

Patatesli Yumuşak Pide Tarifi

Patatesli Yumuşak Pide tarifi: Patatesli Yumuşak Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Yumuşak Pide nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Yumuşak Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 5 su bardağı un (aldığı kadar)

İç harcı için:

  • 3 adet büyük boy patates
  • 3 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patatesli Yumuşak Pide tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcımız için patates ve soğanı ince doğrayıp veya rondodan çekip bir tavada sıvı yağda kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamurumuz için mayayı, şekeri ve ılık suyu bir kapta karıştırıyoruz. 5 dakika bekletiyoruz.
  • Sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yoğurmaya başlıyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekliyoruz.
  • Hamurumuzu yarım saat mayalıyoruz.
  • Şekil verip iç harcından ekliyoruz.
  • 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Patatesli Yumuşak Pide ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021