Patatesli Yumuşak Pide Tarifi
Patatesli Yumuşak Pide tarifi: Patatesli Yumuşak Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Yumuşak Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Patatesli Yumuşak Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 2 paket maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 5 su bardağı un (aldığı kadar)
İç harcı için:
- 3 adet büyük boy patates
- 3 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patatesli Yumuşak Pide tarifi nasıl yapılır?
- İç harcımız için patates ve soğanı ince doğrayıp veya rondodan çekip bir tavada sıvı yağda kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz için mayayı, şekeri ve ılık suyu bir kapta karıştırıyoruz. 5 dakika bekletiyoruz.
- Sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yoğurmaya başlıyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekliyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat mayalıyoruz.
- Şekil verip iç harcından ekliyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.