Patatesli Yumuşacık Ekmek Tarifi
Patatesli Yumuşacık Ekmek tarifi: Patatesli Yumuşacık Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Yumuşacık Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Patatesli Yumuşacık Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1/2 çay bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 su bardağı patatesin haşlama suyu
- 3/4 su bardağı ılık su
- 3 su bardağı un
Patatesli Yumuşacık Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış pateteslerin suyunu bir kenara alın ve ılımasını sağlayın. Bu süreçte patatesin kabuklarını soyun ve orta boy bir kabın içerisine aktarın.
- Bir çatal ya da ezici yardımıyla patatesleri ezin. Üzerine ılık süt, zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştırın.
- Ayrı bir kabın içerisine su, patatesin haşlama suyu, instant maya ve toz şekeri alarak güzelce karıştırın.
- Üzerine patatesli karışımı ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Yoğurma aşamasındayken tuzu ekleyin ve ele hafif yapışan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
- Elde ettiğiniz yumuşak hamurun üzerini nemli bir bezle ya da streç filmle hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın.
- Ardından yuvarlak şeklini verin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine ya da varsa evinizde yağlanmış, unlanmış yuvarlak pişirme kabının içine aktarın. 15 dakika daha mayalandırın.
- İçi su dolu bir kabı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının içerisine koyun. Ardından ekmeğinizi fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından afiyetle tüketin.
Patatesli Yumuşacık Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
İçerisinde patatesin haşlama suyunu kullanmamızın sebebi içinde bulunan nişasta sayesinde ekmeğin daha uzun süre dayanmasını sağlaması. Hamurunuzu yoğururken tuzu en son aşamada olaya dahil etmeyi unutmayın. Ununuzu mutlaka azar azar ilave edin. Eğer kış mevsiminde hamur mayalama işlemini gerçekleştiriyorsanız hafif ısıtılmış fırının içerisinde üzeri kapalı bir biçimde mayalandırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Pişme süresi fırınınızın performansına göre değişecektir.