Patatesli Yahni Tarifi
Patatesli Yahni tarifi: Patatesli Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patatesli Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patates
- 1 adet havuç
- 250 gram dana kuşbaşı eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1-2 dal taze kekik
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 su bardağı su
Patatesli Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı küp küp doğrayın.
- Tereyağını eritin ve soğanları kavurun.
- Soğanlar pembeleşince etleri ilave edin ve etler iyice pişene kadar tahta kaşıkla kavurmaya devam edin.
- Domates ve biber salçasını da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Etlerle aynı büyüklükte doğranan patatesleri ve havuçları ilave edin.
- Domates rendesi, tane karabiber ve tuzu ekleyin. En son sıcak suyu dökün ve tencerenin kapağını kapatın. Patatesler yumuşayana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Patatesli Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz etleri bir gece önceden 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 dal kekikle marine edebilirsiniz.
Patatesli Yahni tarifi için servis önerisi
Bol kekik... Bol nane...