Patatesli Velibah Tarifi
Patatesli Velibah tarifi: Patatesli Velibah için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Velibah nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Patatesli Velibah yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
İç harcı için:
- 5 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Patatesli Velibah tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine maya, su, süt ve toz şekeri koyun. Güzelce karıştırın.
- İçine azar azar unu ilave edin. Kontrollü bir şekilde eklemeye özen gösterin. Tuzu da ekleyerek güzelce yoğrumaya başlayın.
- Yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin ve üzerini kapatarak oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- Orta boy bir tencerede doğranmış soğanları kavurun. Üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyerek ya da ezerek koyun. Güzelce karıştırın. Tuz ve baharatları ekleyerek ocaktan alın.
- Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin. Elinizle hafifçe açın.
- Orta kısımlarına patatesli iç harçtan iki kaşık kadar içerisine top şekilde yuvarlayarak koyun.
- Ardından hamuru kapatın ve yuvarlak bir şekle getirin.
- Hafif unlanmış tezgahın üzerinde tabak büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün ve ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin.
- Ardından çıkarıp dilerseniz yağ sürerek servis edin.
Patatesli Velibah tarifinin püf noktası nedir?
Tavanızın güzelce ısınmış olduğundan emin olun. İçine peynir, maydanoz gibi farklı malzemeler ilave ederek de pişirebilirsiniz.