Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Tepsi Poğaçası Tarifi

Patatesli Tepsi Poğaçası

Patatesli Tepsi Poğaçası Tarifi

Patatesli Tepsi Poğaçası tarifi: Patatesli Tepsi Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Poğaçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Tepsi Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı beyaz peynir
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 10 dilim sucuk

Patatesli Tepsi Poğaçası tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için derin bir kapta yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, tuz ve yumurtayı karıştırın.
  • Kabartma tozu ve sirkeyi de ekleyip son olarak unu yedire yedire ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturun.
  • Orta boy, yuvarlak, cam fırın kabını hafifçe yağlayın ve hamuru içine koyup kenarlara doğru yükselterek bastırın.
  • Haşlanmış patatesleri süt, tuz ve karabiber ile ezin. İçine yumurtaları da ekleyip koyu akışkan bir harç elde edin.
  • Harca beyaz peynir ve kaşarın bir kısmını koyup karıştırın ve tepsideki hamurun üzerine döküp, yayın.
  • Fırına atmadan önce yarısına sucuk dizin, kalan kaşar peynirini de serpin 180 derecede 20 dakika pişirin.
  • Sıcaklığı 160 dereceye indirin ve tabanı ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkan tepsi poğaçasını 15 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025