Patatesli Tepsi Poğaçası tarifi: Patatesli Tepsi Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Poğaçası nasıl yapılır?
Hamur için derin bir kapta yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, tuz ve yumurtayı karıştırın.
Kabartma tozu ve sirkeyi de ekleyip son olarak unu yedire yedire ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturun.
Orta boy, yuvarlak, cam fırın kabını hafifçe yağlayın ve hamuru içine koyup kenarlara doğru yükselterek bastırın.
Haşlanmış patatesleri süt, tuz ve karabiber ile ezin. İçine yumurtaları da ekleyip koyu akışkan bir harç elde edin.
Harca beyaz peynir ve kaşarın bir kısmını koyup karıştırın ve tepsideki hamurun üzerine döküp, yayın.
Fırına atmadan önce yarısına sucuk dizin, kalan kaşar peynirini de serpin 180 derecede 20 dakika pişirin.
- Sıcaklığı 160 dereceye indirin ve tabanı ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkan tepsi poğaçasını 15 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.