Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi
Patatesli Tepsi Kebabı tarifi: Patatesli Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Patatesli Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 adet patates
Patatesli Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı yoğurma kabına alın ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyin.nDomates, biber ve soğanları ince ince doğrayın.(Dilerseniz sulandirmadan robottan da geçirebilirsiniz)
- Baharatlarla birlikte kıymaya karıştırın.Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile kıymayı güzelce yoğurun ve bir kenara alın.
- Patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin ve kızartın(Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz.)
- Uygun bir tepsiye kıymalı harcınızı güzel bir şekilde yayın elinizle bastırın. Yaydığınız kıymanın kenarlarına patates dilimlerini yerleştirin. Domates dilimleri ve biberle üzerini süsleyin.
- Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp 200 dereceye ayarladığınız fırında bir müddet pişirin.
- Ardından folyoyu çıkarıp etlerin iyice kızarması için tepsiyi bir süre daha fırında tutun. Üzeri de kızarınca fırından alıp servis edin. Afiyetler olsun!