Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi

Patatesli Tepsi Kebabı

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi

Patatesli Tepsi Kebabı tarifi: Patatesli Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet patates

Patatesli Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı yoğurma kabına alın ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyin.nDomates, biber ve soğanları ince ince doğrayın.(Dilerseniz sulandirmadan robottan da geçirebilirsiniz)
  • Baharatlarla birlikte kıymaya karıştırın.Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile kıymayı güzelce yoğurun ve bir kenara alın.
  • Patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin ve kızartın(Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz.)
  • Uygun bir tepsiye kıymalı harcınızı güzel bir şekilde yayın elinizle bastırın. Yaydığınız kıymanın kenarlarına patates dilimlerini yerleştirin. Domates dilimleri ve biberle üzerini süsleyin.
  • Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp 200 dereceye ayarladığınız fırında bir müddet pişirin.
  • Ardından folyoyu çıkarıp etlerin iyice kızarması için tepsiyi bir süre daha fırında tutun. Üzeri de kızarınca fırından alıp servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025