Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi

Patatesli Tepsi Kebabı

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi

Patatesli Tepsi Kebabı tarifi: Patatesli Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köftesi İçin:

  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin:

  • 2 adet patates (yuvarlak dilimlenmiş, kızarmış)
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates

Patatesli Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Köftesi için; domates,soğan, sarımsak, sivri biber ve kapya biberi rondodan geçirin.
  • Bir kasede rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, kıymayı, tuzu, karabiberi, toz kırmızı biberi, kekiği ve sıvı yağı güzelce karıştırarak yoğurun.
  • Yağlanmış yuvarlak fırın kabına kıymayı yayın.
  • Kızarttığınız patatesleri tepsinin kenarlarına güzelce dizin. Orta kısma domatesleri dizin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız patatesli tepsi kebabını sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025