Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi
Patatesli Tepsi Kebabı tarifi: Patatesli Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Patatesli Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi İçin:
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 2 adet patates (yuvarlak dilimlenmiş, kızarmış)
- 3 adet sivri biber
- 1 adet domates
Patatesli Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Köftesi için; domates,soğan, sarımsak, sivri biber ve kapya biberi rondodan geçirin.
- Bir kasede rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, kıymayı, tuzu, karabiberi, toz kırmızı biberi, kekiği ve sıvı yağı güzelce karıştırarak yoğurun.
- Yağlanmış yuvarlak fırın kabına kıymayı yayın.
- Kızarttığınız patatesleri tepsinin kenarlarına güzelce dizin. Orta kısma domatesleri dizin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız patatesli tepsi kebabını sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!