Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

Patatesli Tepsi Böreği

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

Patatesli Tepsi Böreği tarifi: Patatesli Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 su bardağı su (alabildiği kadar)
  • 1 kilogram patates
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Patatesli Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak un, tuz ve su yoğurulur.
  • Dilediğiniz şekilde yumaklara bölünür.
  • Her yumak oklavayla ince bir şekilde açılır ardından bir beze büyükçe açılarak yağlanır.
  • Ardından harcı konur 6 kat bir tepsi böreğe karşılık gelir.
  • Harcının yapılışı; yağ ile soğan bir süre kavrulur ve salça eklenir.
  • Haşlanmış ve ezilmiş patatesler eklenir tuzu ve baharatları eklendikten sonra maydanoz eklenir.
  • Sotelendikten sonra açılan hamurun içine konur.
  • En son hamur tepsi büyüklüğünde kapandıktan sonra üzerine yoğurt sürülüp fırına verilir. Tahmini pişme süresi 45 dakikadır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025