Patatesli Tepsi Böreği Tarifi
Patatesli Tepsi Böreği tarifi: Patatesli Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tepsi Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Patatesli Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-2 su bardağı su (alabildiği kadar)
- 1 kilogram patates
- 1 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Patatesli Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak un, tuz ve su yoğurulur.
- Dilediğiniz şekilde yumaklara bölünür.
- Her yumak oklavayla ince bir şekilde açılır ardından bir beze büyükçe açılarak yağlanır.
- Ardından harcı konur 6 kat bir tepsi böreğe karşılık gelir.
- Harcının yapılışı; yağ ile soğan bir süre kavrulur ve salça eklenir.
- Haşlanmış ve ezilmiş patatesler eklenir tuzu ve baharatları eklendikten sonra maydanoz eklenir.
- Sotelendikten sonra açılan hamurun içine konur.
- En son hamur tepsi büyüklüğünde kapandıktan sonra üzerine yoğurt sürülüp fırına verilir. Tahmini pişme süresi 45 dakikadır. Afiyet olsun.