Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği Tarifi

Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği

Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği Tarifi

Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği tarifi: Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yufka
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı soda

İç Harcı İçin:

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 200 gram haşlanmış tavuk budu (göğüs de kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri ezerek püre kıvamına getirin.
  • Haşlanmış tavukları didikleyin.
  • Bir tavanın içinde tereyağını eritin ve tavukları çevirerek pişirin. Ezilmiş patatesleri ilave edin ve baharatlandırarak sosu ocaktan alın.
  • Fırını 180 dereceye ısıtın.
  • Sütü, erimiş margarini bir kabın içine alın ve karıştırın. Maden suyunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Yufaları açın ve hazırladığınız sosla yufkayı ıslatın.
  • Hazırladığınız iç harcı yufkanın ucuna yayın ve hamuru rulo yaparak sarın.
  • Yuvarlak tepsinizi yağlayın ve hazırladığınız hamuru ortadan başlayarak spiral şekilde yuvarlayın. Hamurları harçla doldurup bu işleme yufkanız bitene kadar devam edin.
  • Kalan harcı hamurun aralarına ve üzerine iyice yedirecek şekilde dağıtın. Isınmış fırında nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!

Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuzun iç harcını fazla doldurmayın ki yufkalar dağılıp harç içeri yayılmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025