Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği Tarifi
Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği tarifi: Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yufka
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı soda
İç Harcı İçin:
- 3 adet haşlanmış patates
- 200 gram haşlanmış tavuk budu (göğüs de kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı margarin
Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patatesleri ezerek püre kıvamına getirin.
- Haşlanmış tavukları didikleyin.
- Bir tavanın içinde tereyağını eritin ve tavukları çevirerek pişirin. Ezilmiş patatesleri ilave edin ve baharatlandırarak sosu ocaktan alın.
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Sütü, erimiş margarini bir kabın içine alın ve karıştırın. Maden suyunu ekleyip iyice karıştırın.
- Yufaları açın ve hazırladığınız sosla yufkayı ıslatın.
- Hazırladığınız iç harcı yufkanın ucuna yayın ve hamuru rulo yaparak sarın.
- Yuvarlak tepsinizi yağlayın ve hazırladığınız hamuru ortadan başlayarak spiral şekilde yuvarlayın. Hamurları harçla doldurup bu işleme yufkanız bitene kadar devam edin.
- Kalan harcı hamurun aralarına ve üzerine iyice yedirecek şekilde dağıtın. Isınmış fırında nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!
Patatesli Tavuklu Tepsi Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuzun iç harcını fazla doldurmayın ki yufkalar dağılıp harç içeri yayılmasın.