Patatesli Tavuklu Graten Tarifi
Patatesli Tavuklu Graten tarifi: Patatesli Tavuklu Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tavuklu Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Patatesli Tavuklu Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patates
- 125 mililitre sıvı krema
- 1 paket rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 adet tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Tavuklu Graten tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyalım ve ince ince küp şeklinde keselim. Doğradığımız patateslerin yarısını fırına giren bir kaseye alalım. Diğer yarısını daha sonra kullanacağız.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve küp küp doğradığımız tavuğu ekleyip çok hafif kavrulana kadar karıştıralım. (Çok kavrulmasına gerek yok, çünkü fırında da pişecek).nDaha sonra patateslerin üzerine ilave edelim.
- Ayırdığımız diğer patatesleri tavuğun üzerine ekleyelim. Kremayı, tuzu, karabiberi ekleyelim.
- Son olarak kaşar peyniri ekleyelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim ve üzeri hafif kızarınca hazır demektir.
- Buyurun bu da pişmiş hali..