Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi
Patatesli Tavuk Yemeği tarifi: Patatesli Tavuk Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tavuk Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 tabaklık
Patatesli Tavuk Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket tavuk bonfile
- 2 adet büyük boy patates
- 2 adet orta boy kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı domates salçası
Patatesli Tavuk Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanlar küçük küçük doğranıp birinci tencereye atılır, üzerine bir çay bardağı zeytinyağının az bir kısmı dökülüp orta ateşte kavrulmaya bırakılır.
- Daha sonra 4 yemek kaşığı salça eklenerek soğanlar kavrulmaya bırakılır, ara ara karıştırılır.
- İkinci tencereye çay bardağında kalan zeytinyağının tamamı dökülür, ocak orta ateşte açılır.
- Patatesler küp küp doğranıp hafif kızdırılmış zeytinyağı olan ikinci tencerenin içine atılır.
- Bu sırada tavuklar da küp küp doğranır. Soğan ve salça bulunan birinci tencere de, patates bulunun ikinci tencere de ara ara karıştırılır.
- Patateslerin kızarması beklenmez ve biraz kavrulduktan sonra soğan ve salçanın yer aldığı birinci tencereye aktarılır.
- Boşalan ikinci tencereye tavuklar eklenir ve patatesler gibi aynı şekilde kızarması beklenmeden hafif kavrulduktan sonra onlar da birinci tencereye eklenir.
- İkinci tencerenin işi bitmiştir. Şimdi de birinci tencereye son olarak tavuk ve patatesler görünecek biçimde kaynamış sıcak su koyulur. Tuz eklenip kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Patatesli Tavuk Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Patatesleri ve tavukları kızartmamak ama tamamen çiğ de bırakmamak gerekiyor. Hafif kavrulmuş bir vaziyette bırakmak yeterli.