Patatesli Tava Ekmeği Tarifi
Patatesli Tava Ekmeği tarifi: Patatesli Tava Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tava Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Patatesli Tava Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet patates (haşlanmış)
- 1,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Tava Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patatesi rendeleyin ya da ezin.
- Üzerine unu ve yağı koyup harmanlayın. Karışımı önce bastırarak bir araya getirin ve sonrasında pürüzsüz olana kadar yoğurun.
- Hamura tuzu ekleyip bir dakika daha yoğurun ve streçleyin. On beş dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru hafifçe unlayın ve bir santimetre kalınlığında açın. Hamuru ufak parçalar halinde kesin.
- Tavayı ısıtın ve yağ ekleyin.
- Hamurları önlü arkalı toplam 5-6 dakika kızartın. Kızartırken hamurların yanmaması için ara ara ocağın sıcaklığını düşürebilirsiniz.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.