Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Tava Ekmeği Tarifi

Patatesli Tava Ekmeği

Patatesli Tava Ekmeği Tarifi

Patatesli Tava Ekmeği tarifi: Patatesli Tava Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Tava Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Tava Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 adet patates (haşlanmış)
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Patatesli Tava Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış patatesi rendeleyin ya da ezin.
  • Üzerine unu ve yağı koyup harmanlayın. Karışımı önce bastırarak bir araya getirin ve sonrasında pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  • Hamura tuzu ekleyip bir dakika daha yoğurun ve streçleyin. On beş dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru hafifçe unlayın ve bir santimetre kalınlığında açın. Hamuru ufak parçalar halinde kesin.
  • Tavayı ısıtın ve yağ ekleyin.
  • Hamurları önlü arkalı toplam 5-6 dakika kızartın. Kızartırken hamurların yanmaması için ara ara ocağın sıcaklığını düşürebilirsiniz.
  • Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025