Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Patatesli Sucuklu Açık Tost Tarifi

Patatesli Sucuklu Açık Tost

Patatesli Sucuklu Açık Tost Tarifi

Patatesli Sucuklu Açık Tost tarifi: Patatesli Sucuklu Açık Tost için gerekli malzemeler nelerdir? Patatesli Sucuklu Açık Tost nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Patatesli Sucuklu Açık Tost yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tost için:

  • 3 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu İçin:

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Üstü İçin

  • 16 dilim sucuk
  • 16 dilim cherry domates

Servis İçin:

  • 1 tutam maydanoz

Patatesli Sucuklu Açık Tost tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri rendeleyin ve bir kaba aldıktan sonra sularını güzelce sıkın.
  • Suyunu sıktığınız patatesleri yumurtayı, kaşar rendesini, yağı ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayın ve bir kenara alın. Sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırıp hazırlayın.
  • Bir tost makinesini en yüksek ayarda çalıştırın ve içine bir pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız patatesli karışımı pişirme kağıdının üstüne güzelce bir dikdörtgen şeklinde yayın.
  • Üstüne hazırladığınız salçalı sosu sürün ve dilimlenmiş sucuk ve domatesleri güzelce 4 sıra şeklinde dizin.
  • Bir diğer yağlı kağıdı da sucuklu domateslerin üstüne serin ve tost makinesini bastırın.
  • Bu şekilde patatesler pişene dek yaklaşık 20 dakika bastırın.
  • Patatesler piştikten sonra düzgünce dilimleyin ve üstlerine ince doğranmış maydanoz serptikten sonra servis edin.

Patatesli Sucuklu Açık Tost tarifinin püf noktası nedir?

En önemli püf noktası patateslerin sularını mümkün olduğunca çok sıkmanız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025